Bul öğren

Sakal ve Bıyığım Yok Kaç Yaşında Çıkar?

Sakal ve Bıyığım Yok Kaç Yaşında Çıkar? telefon numarası, müşteri hizmetleri ve adres bilgilerine hızlı ulaşmak isterseniz aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Genç yaşta ki insanlar, arkadaşlarının veya yakınlarının sakal ve bıyığının çıkıp, kendilerinin henüz olmamasını ya da çok seyrek olmasını kafalarına takarlar ve hem sosyal hem de psikolojik olarak kendilerini kötü hissederler. Her ne kadar kafaya takılacak bir şey olmadığını anlatmaya çalışsanız da maalesef bu tarz nasihat verici sözler onların umurunda olmadığı gibi daha da kötü hissetmelerine neden olacaktır.

Bu yönde sakal ve bıyık çıkmama sorunu yaşayan gençlerin bilmesi gerekenleri şu şekilde izah edebiliriz. Sakal ve bıyık çıkma yaşı her insanda değişiklik gösteren bir durumdur. Bu yazımızda bıyık ve sakal kaç yaşında çıkar sorusuna ayrıntılı yanıt bulabilirsiniz.

Hormonların salgılanmaya başladığı yaş ise 15’tir ve bu salgıların başlamasından itibaren 4-5 yıl kadar kişinin vücudunda sadece kıl yönünde değil yapısal olarak da değişiklikler meydana gelir. Sakal, bıyık, koltuk altı ve etek bölgesi kıllarının çıkması ve kalınlaşması yanı sıra ses tonunda değişiklikler gözlemlenir.

15-16 yaşlı civarlarda kişilerin testisleri (yumurtalıkları) büyümeye başlar ve erkeklik fonksiyonlarını belirleyen testosteron ile DHT hormonları artış göstererek çoğalır. Bu hormonların artışı 1-2 yıl içerisinde zirveye ulaşır. Yüz bölgesinde ki sakal ve bıyık kıllarının çıkmasında rol oynayan asıl hormon DHT hormonudur ve testosterondan oluşur.

Sakal Kaç Yaşında Çıkar?

Sakal çıkması bu hormonun etkisi ile oluşan bir durumdur ve 16-21 yaşları arasında herhangi bir zaman da başlar. Sakal ve bıyık çıkmaya başladıktan sonra gürleşmesi ya da sertleşmesi 2 yıl kadar sürmektedir. Gençler tıraş olup jilet vurdukça kılların kalitelerinin artacağını düşünür fakat bu tamamen gerçek dışıdır.

DHT hormonu yeterli olmadığı sürece jilet vurulmasının herhangi bir anlamı yoktur. DHT yeterli oranda ise jilet vurmaya gerek kalmadan kıllar kendiliğinden de sertleşecektir.

Bu durumda yüzde ki kıllar 21-22 yaşlarına kadar çıkmadıysa çözüm için sakal ve bıyık ekimi araştırılabilir. Fakat bu yaşlara kadar moral bozup, psikolojiyi olumsuz etkilemek yersizdir. Kişi tamamen güçlü ve sabırlı olup 22’li yaşlarını beklemelidir. Eğer ki bu yaşlara kadar çıkmıyorsa şunlar düşünülür.

1- DHT üretimi yetersiz ya da hiç yok.
2- Kıl kökleri yetersiz ya da hiç yok.

Sakal Ortalama Kaç Yaşına Kadar Çıkar?

Genellikle sakal 22’li yaşlara kadar çıkar. Söz konusu iki durumdan DHT yetersizliği söz konusu ise hormon verilerek kıllar çıkar ve gerekli kaliteye erişir. Eğer kıl kökleri yetersiz ise yapılacak tek şey ekim yaptırmaktır. Dolayısıyla bu durumların netleştirilmesi için 22 yaşına kadar beklenmeli ve emin olunmalıdır.

Sakal Serumu İşe Yarar mı?

İnternet, televizyon, radyo ve diğer platformlarda sık sık sakal ve bıyık çıkarıcı serum reklamları ile karşılaşırsınız. Bu ürünler insanların içinde bulundukları zor dönemden faydalanarak çıkarılmış ve piyasaya sürülmüş ürünlerdir. Fakat maalesef bu tarz serumların kıl çıkarma üstünlüğü söz konusu değildir.

Faydasından çok hem kişilerin para kaybetmesine hem de umutlarını bir kez daha yitirerek olumsuz etkilenmelerine neden olmaktadır.

Sonuç olarak gençler sakal ve bıyığım çıkmıyor diye kesinlikle kafaya takmamalı. 22 yaşına kadar sabır ve sükunet ile beklemelidir. Günümüzde 24’lü yaşlardan sonra bile sakalı çıkmış insanlar mevcuttur.

Sakal çıkma yaşı, Sakal ne zaman çıkar, Sakallar kaç yaşında çıkar