Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır, Saçkıran Nasıl Geçer, Sarımsak İyi Gelir mi? telefon numarası, müşteri hizmetleri ve adres bilgilerine hızlı ulaşmak isterseniz aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Saçkıran rahatsızlığının oluşumuna dair henüz net bir bilimsel bilgi yoktur, fakat uzmanlar bağışıklık sisteminin çeşitli nedenlerden dolayı olumsuz etkilenerek bu sorunu tetiklediği yönünde ortak düşünceye sahiptirler. Her ne kadar ismi saçkıran olsa da bu hastalık vücudun kıl bulunan tüm her yerinde gözlemlenebilir. Yaygınlıkla kafada meydana geldiği ve madeni para büyüklüğünde yer yer ya da bir kaç noktada oluştuğu için saçkıran ismini almıştır.
Her ne kadar belli aralıklarla ya da tek bir noktada oluşuyor olsa da nadiren tüm saçın dökülmesine de yol açabilmektedir. Hatta daha da ileri giderek tüm vücutta ki kılların dökülmesinde de rol oynayabilir. Herhangi bir önlem alınmadan ya da tedavi olmadan da kıllar bir süre sonra tekrar kendiliğinden çıkabilir. Fakat her ihtimale karşı bu süreci hızlandırmak için saçkıran sorunu ile karşılaşan kişinin gereken tedbiri alarak tedaviye yönelmesi olumlu olacak ve daha fazla başarı sağlayacaktır.
Toplumda insanlar gerek korkudan gerekse ekonomik olması için bitkisel çözüm yolları ararlar. Geçmişte kocakarı ilacı olarak adlandırılan bu ilaçlar için günümüzde bitkisel tedavi ismi verilmektedir. Her ne kadar her rahatsızlık için bitkiler deva olmasa da rahatlatıcı özellikler sunabilir. Fakat saçkıran tedavisinde gerçekten de işe yaramaktadır. Saçkıranı olan kişiler sarımsak tedavisi uyguladığında yüksek ihtimalle kendi kendilerini tedavi edebilmektedir.
Kıl köklerine sarımsak uygulandığında sarımsak yapısı gereği bu bölgeyi tahriş etmekte ve dökülme olan yerde tekrar kanlanmanın olmasını sağlamaktadır. Kan artışı meydana geldiğinde kıl kökleri beslenerek kılların çıkmasına olanak tanımaktadır. Sarımsak dışında aynı işlevi gören salisilik asit ve benzeri maddeler içeren kremlerde günümüzde sıkça tercih edilmektedir.
Saçkıran tedavisi için kortizon içerikli kremlerde sıkça kullanılmaktadır. Aşırı ilerlemiş olan vakalarda ise kortizonlu krem yerine direk olarak kortizonun kendisi enjekte edilmektedir. Bu işlem işi bilen tecrübeli uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Tedavi de ince uçlu iğneler ile küçük dozlar enjekte edilmektedir.
Squarik asit di butil ester yani kısaca SADBE olarak tabir edilen madde saçkıran tedavisinde oldukça etkili ve başarılıdır. Bu başarı abartısız %95 oranında görülmüştür. SADBE, saçkıranın asıl oluşum nedeni olan imnün maddelerin gösterdiği zararı önler.
Bu ilaçların kullanımının yanı sıra kişinin de kendi kendini tedavi edebilme amacıyla sinir, stres, üzüntü ve depresyon gibi olumsuz unsurlardan uzak durması önem teşkil etmektedir. Bu olumsuzluklardan uzak durmakla birlikte moral ve motivasyonu güçlü olmalıdır. Motivasyon sağladığı taktirde rahatsızlığı üzerinden uzaklaştıracağına inanmalı, hayata küsmemeli ve hem kendiyle hem de hayatla barışık olmalıdır. İçinde bulunduğu stresli ortamlardan uzak durarak siniri ve üzüntüyü engellerse saçkıran tedavisi başarılı bir şekilde üst kısımda bahsettiğimiz SADBE ile başarılı bir şekilde elde edilebilir.