Saçkıran Nasıl Geçer? telefon numarası, müşteri hizmetleri ve adres bilgilerine hızlı ulaşmak isterseniz aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Saçkıran tıpta Alopecia Areata olarak tabir edilmekte olup, oluşum sebebi henüz bilimsel olarak bilinmeyen hastalıklardan biridir. Sebebi bilinmediği içinde günümüzde henüz net bir tedavisi yoktur. Saç, kaş, bıyık, kirpik ve hatta vücudun tüm kıl bulunan yerlerinde ortaya çıkabilir. Fakat yaygın olarak kılın en bol olduğu kafada ortaya çıkmaktadır. Bozuk para büyüklüğünde daire şeklinde olabildiği gibi daha büyük ya da daha küçük ve aralıklı şekilde de meydana gelebilir.
Vücutta ki tüm kılların dökülmesine neden olan tipine ise Alopecia Universalis ismi verilir fakat seyrek görülür.
Saçlar Tekrar Kendiliğinden Çıkabilir!
Herhangi bir önlem alınıp, tedavi uygulanmasa dahi saçkıran problemiyle karşılaşan kişilerin saç, kaş, bıyık ya da diğer bölgelerde dökülen kılları kendi kendine çıkabilmektedir. Bu durum çoğunlukla kişinin düzeleceğine inanması ve içinde bulunduğu sinir, stres ya da benzer olumsuz durumların düzelmesinden kaynaklıdır.
Toplumda saçkıran tedavisine yönelik uygulanan en yaygın yöntem sarımsak tedavisidir. Saçkıran problemi ile karşılaşan birine çevresindekiler ilk olarak sarımsağı tavsiye etmektedir. Bir diş sarımsak ikiye bölünerek dökülme meydana gelen yerlere uygulanır. Sarımsak bu bölgeyi tahriş ederek burada ki kanlanmanın artışını sağlar.
Artan kan kıl kökünün beslenmesini ve burada yeniden kıl çıkmasını sağlar. Sarımsak tedavisi herhangi bir cevap vermez ve derdinize derman olmazsa artık daha etkili olan yöntemlerin tercih edilmesi gerektiği anlamına gelir.
Bu gibi durumlarda kortizon uygulaması gerekebilir. Dermatoloji bölümüne başvurduğunzuda tecrübeli bir dermatolog dökülme olan bölgeye kortizon enjekte ederek kılların tekrar çıkmasına yönelik tedavi uygulayacaktır.
Dilerseniz kortizonla saçkıran tedavisi konusunu biraz daha açalım.
Saçkıranın tedavisinde kortizon çoğunlukla krem formunda kullanılmaktadır. Fakat kremle düzelmeyecek derecede ileri saçkıran durumlarında kortizon enjeksiyonu yapılması gerekir. Bu işlem az önce de bahsettiğimiz üzere konusunda tecrübeli bir dermatolog tarafından uygulanmalıdır. Çok ince uçlara sahip olan iğneler ile küçük boyutta ki dozlar halinde enjekte edilmelidir.
SADBE En Etkili Saçkıran Tedavisini Sağlar
Squarik di butil ester maddesinin kısaltılmasından ismini alan SADBE’nin, bilimsel çalışmalar doğrultusunda saçkıran tedavisinde en etkili madde olduğu görülmüştür. Öyle ki tedavide ki başarısının %95 oranında olduğu gözlemlenmiştir. Bu başarısında ki esas sebep hastalığa neden olan zararlı maddelerin zararına engel olmasıdır.
Stres ve Saçkıran İlişkisi
Saçkıranın oluşumunda en etken sebep bir çok hastalığın meydana gelmesinde rol oynayan strestir. Tedavi sırasında kişi bu stresli ortam ve durumlardan mutlak derecede uzak durmalıdır. Saçkıran hastalarının stresi bulunduğu durumdan dolayı daha fazla artış gösterebilir. Bu yanlış bir durumdur. Tedaviye cevap alabilmek için motivasyon oldukça yüksek olmalıdır.
Bitkisel olarak hazırlanan ürünler piyasaya saçkırana kesin çözüm sloganlarıyla sürülmekte ve insanların zaaflarından yararlanılarak satılmaktadır. Saçkıranın neden ortaya çıktığına dair bilgisi olmayan kişiler maalesef insanların içinde bulundukları durumu fırsata çevirip para kazanmayı hedeflemektedir.
Stresli durumdan uzaklaşıp bu durumdan kurtulacağınıza dair inandıysanız ve maalesef herhangi bir çözüme ulaşamadıysanız saçların tekrar çıkması için yapılması gereken en doğru davranış saç ekimi olacaktır. Bizim size tavsiyemiz umudunuzu kaybetmemeniz, paniğe kapılmamanız, stresten uzak durarak SADBE kullanmanız yönündedir. Eğer bu belirttiğimiz faktörleri yerine getirir ve motivasyonunuzu yüksek tutarsanız saçkıran tedavi edilebilir bir hastalıktır. Sağlıklı günler.