Bıyık ve Sakal Ekimi İçin Hangi Doktora Gidilir? telefon numarası, müşteri hizmetleri ve adres bilgilerine hızlı ulaşmak isterseniz aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Bir çok merkez ekim işlemini asistanlarına yaptırmaktadır. Bu konuya mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Ekim işlemi mutlaka ve mutlaka uzman doktora yaptırılmalıdır. Ülkemizde bu iş için belli bir branş yoktur. Fakat plastik ve estetik cerrahi ya da genel cerrahi uzmanları tercih edilebilir. Bizim önerimiz ilk sakal ekimi işlemini gerçekleştiren Op. Dr. Atilla KAYA yönündedir.
Sakal veya bıyığın hiç olmadığı ya da yetersiz olduğu alana ense ve boyunda bulunan fazla kılların uzman bir cerrah tarafından nakil edilmesi ile yapılan işleme ülkemizde sakal veya bıyık ekimi ismi verilmektedir.
Ekim yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulanır ve ekim işlemi gerçekleştirilir.
İki tip ekim tipi vardır. Bunlardan biri kanal açılarak gruplar halinde ekim, diğeri ise kanal açılmadan ince uçlu iğnelerle açılan her deliğe tek kök ekimidir.
Sakal veya bıyık ekimi yaptırmak kişinin görünümünü değiştirebileceği gibi, kendine olan güveni de artırmaktadır.
Sakal yada bıyık ekimi neden yapılır?
– Hiç çıkmamış (köse) olan
– Çok seyrek olan
– Yara, dikiş veya yanık izinden dolayı kötü görünen
– Sakalı yarım olan (çenede olup, yanaklarda olmaması gibi)
– Sakalkıran sorunundan dolayı sakalı yarım kalan
Kişiler eksiklik ve rahatsızlık hissettiklerinden dolayı çözümü sakal ekimi işleminde bulabilirler.
Sakal ve bıyık ekimi nasıl yapılır?
Sakal ve bıyık ekiminden önce uzman doktor bölgeye küçük bir iğne yardımıyla lokal anestezi uygulayacaktır.
Ardından köklerin alınacağı bölgeden kökleri tek tek bir alet yardımıyla alarak, yine bir alet yardımıyla ekilecek bölgeye küçük bir iğne ucuyla delik açarak her bir deliğe aldığı köklerden ekecektir.
Doğru ekimin kuralı budur. Kökler tek tek doğru açılarla ekilmelidir. Sakallar uzadığında doğal görünmesi için doğru açı çok önemlidir. Kanal açılarak tek deliğe 3-5 kökün gruplar halinde ekilmesi bir noktadan 3-5 kıl uzamasına neden olacaktır ve çirkin görünecektir.
Ekim sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Ekim sonrasında ki ilk gün kökler deliklerde tabir-i caizse emanet durduğu için en ufak bir sürtünmeyle yerlerinden oynayabilir veya çıkabilirler. Bu yüzden boğazlı ya da sıkı yakalı kıyafet giyilmemesi doğru bir yaklaşım olacaktır. Daha çok önden açılabilir veya geniş yakalı giyim tercih edilmesi önerilir.
İlk gece uyku sırasında köklerin yastığa sürtmemesi için sırt üstü yatmaya çalışılmalıdır. Başarısız olunacağı düşünülüyorsa oturarak uyuyabilir veya kafanızın sabit durmasını sağlayacak şekilde bir çözüm düşünebilirsiniz.
Sakal ya da bıyık ekimi sonrasında ilk günler yüzde oluşacak pembemsi görünümü kamufle etmek amacıyla atkı ya da benzeri bir malzeme kullanılacaksa yine köklerle temas etmemesine dikkat etmek gerekmektedir.
Asla ekim yapılan bölgenin üzerine bandaj uygulanmamalı ya da pansuman yapmaya çalışılmamalıdır. Aksi taktirde kökler bu malzemelere takılarak yerinden oynayacaklardır.
Ekim sonrası yıkama ne zaman olur?
Ekim yapılan bölge en az 48 saat sonra yıkanmalıdır fakat herhangi bir sürtünme olmamalıdır. Ekim işlemi geniş bir bölgeye yapıldıysa POSTOP ismi verilen ekim sonrası temizlik seti kullanılabilir. Postop hem temizleyici hem de iltihap oluşumunu engelleyen özellik taşımaktadır. İlk yıkamalarda yüzde kalan kabuklar tamamen temizlenmeye çalışılmamalı akışına bırakıp kendi kendilerine dökülmesi beklenmelidir.
Ekim sonrası tıraş ne zaman olunur?
İcra ettiği meslek gereği tıraş olması gereken kişiler için ciddi bir sorundur. Ekimden sonra ki ilk tıraş 12. Gün sonunda yapılmalıdır. 12. Gün sonunda makine, jilet, ustura fark etmeksizin rahatlıkla tıraş olunabilir.